Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉSMISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

MARTON ZSOLT MEGYÉSPÜSPÖK MEGÁLDOTTA A SZÉCSÉNYI BÁRKÁNYI JÁNOS-ISKOLA ÚJ ÉPÜLETÉT
2020. szeptember 15.
vissza »

Könyvbemutatónak adott helyett a Kolping-Ház 2024. május 29-én, szerdán. Az egyházmegyei könyvtár Könyvtári Estéjének keretében DDr. Szederkényi László püspökhatvani plébános atyának „A kecskeméti Mária-kápolna története” című kiadványát ismerhették meg a könyvbarátok. A helyszínen lehetőség nyílt a kötet megvásárlására, amit László atya dedikált is. A könyvbemutatón jelen volt a szerző édesapja, Szederkényi László Ferenc, arany okleveles építőmérnök is, aki a kápolna XX. század végi felújításáról mesélt a hallgatóságnak.
A kismarosi hegyoldalon éppen huszonöt éve tűnik fel egy templomtorony: a ciszterci nővérek Gyümölcsoltó Boldogasszony-templomának tornya, amely vonzza és az ég felé irányítja az arra járók tekintetét. Olgi, Zita és Judit nővér a monostor bejáratánál várnak minket fehér-fekete habitusukban. Rendezett világ, harmonikus épületegyüttes, mosolygó arcok fogadnak. Vámossy Erzsébet írását közöljük.
A Váci Zsidó Hitközség május 23-án a váci és Vác környéki zsidóság elhurcolásának 80. évfordulóján tartott megemlékezést a váci Eötvös utcai neológ zsinagógában. Turai János hitközségi elnök üdvözlő szavai után beszédet mondott Rétvári Bence országgyűlési képviselő, Marton Zsolt váci megyéspüspök, Csuka Tamás nyugalmazott református tábori püspök, Kunos Péter, a Mazsihisz ügyvezető-igazgatója, Surjányi Csaba, a HIT gyülekezete váci és miskolci közösségeinek vezető lelkésze, illetve Imre Zsolt, a Fidesz-KDNP pártszövetség polgármesterjelöltje. A kegyeleti szertartást Róna Tamás főrabbi és Raáb Gábor kántor vezette.
Marton Zsolt váci megyéspüspök katolikus általános iskola alapításáról döntött, amely Gyömrőn 2025. szeptember 1-jén indul majd el – jelentette be a hírt az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága, amely a Váci Egyházmegye oktatási és nevelési intézményeit felügyeli.
Elindult a PüspökVác Látogató- és Rendezvényközpont honlapja (puspokvac.hu), amely bemutatja a Püspökség turisztikai szolgáltatásait és a hozzánk kötődő váci látnivalókat. Reméljük minden hasznos tudnivalót elérnek ezen az oldalon, de leginkább azt, hogy hamarosan vendégeink között köszönthetjük!
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. május 30. csütörtök

Janka és Zsanett

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Tanítványaival Jézus Jerikóba érkezett. Amikor tanítványainak és a nagy tömegnek a kíséretében elhagyta Jerikót, egy vak koldus, Timeus fia, Bartimeus ott ült az útszélen. Hallva, hogy a názáreti Jézus közeledik,...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.