Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISEREND
EGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

Utoljára frissítve: 2024.05.09
1 / 5
2024. május 12.
Kategória: Programok / ünnep
A húsvét utáni 40. napon ünnepli az Egyház, az V. század óta, Urunk mennybemenetelének napját. Ez csütörtökre esik. Áldozócsütörtök liturgikus ünnepét több országban, így Magyarországon is az ezt követő vasárnapon tartják.

bővebben »
Ezentúl a váci Fehérek-templomában (Győzelemről nevezett Szűz Mária-templom) is lehet rendszeresen szentségimádást folytatni minden pénteken 18-19 óra között a kihelyezett Oltáriszentség előtt. Ebben az időpontban várják azokat a híveket a templomba, akik egy kis időt szeretnének a Szentség közelében csendesen imádkozva eltölteni.

Cím: Vác, Március 15. tér 22.

bővebben »
2024. május 8.
Kategória: Hírek / általános
Az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola április 30-án harmadik alkalommal rendezte meg Diáklektor elnevezésű egyházi felolvasó versenyét, amelyre idén az általános iskolások mellett az egyházmegye és a város középiskoláiból is érkeztek résztvevők. A kezdeményezők remélik, hogy a versennyel felkelthetik a fiatalok érdeklődését a lektori szolgálat iránt.

bővebben »
2024. május 8.
Kategória: Hírek / általános
"Ezeket azért mondom nektek, hogy az én örömöm legyen bennetek is, és teljes legyen az örömötök.” (Jn 15,11) - olvassuk a Szentírásban és Jézus ezeket a szavakat a legőszintébben mondja tanítványainak. A húsvét utáni időszakban nekünk keresztényeknek, nagyon fontos feladatunk a feltámadás örömének hirdetése. Kórházi lelkigondozók beszámolóját osztjuk meg.

bővebben »
A Váci Egyházmegye szervezésében július 15-19. között várjuk az „Embert a fedélzetre!” táborba a 10-20 év közötti lelkes fiú ministránsokat vagy a plébániai életben jelen lévő fiatalokat.

Mire számíthatnak a táborozók? Klassz programokra, kirándulásra, sportra, lelki témájú beszélgetésekre, melyeket életkor szerinti bontásban szervezünk atyákkal, kispapokkal, hasonló mentalitású fiatalokkal. Az étkezéseket a PüspökVác Rendezvényközpont biztosítja, szállás és a foglalkozások helyszíne a Váci Piarista Kollégium.

bővebben »
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. május 9. csütörtök

Gergely

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Búcsúbeszédében Jézus így szólt tanítványaihoz: „Még egy kis idő és már nem láttok engem, és ismét egy kis idő és viszontláttok engem, (mert az Atyához megyek.)” Tanítványai erre így tanakodtak:...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.