Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉSMISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

TAMÁS GERGELY ALAJOS – A MAJDNEM ELFELEJTETT FERENCES ZENESZERZŐ
2015. november 3.
vissza »

A szentségekre való katekumenális felkészítés sokak által ismert, s bár a házasság terén kevésbé elterjedt, sok helyütt létező gyakorlat hazánkban. A Ferenc pápa által is szorgalmazott, közösségbe fogadó formát minél szélesebb körben szeretné meggyökereztetni a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Családügyi Bizottsága.

Ezért is tartottak képzési napot elsősorban a családreferens munkatársaknak a katekumenátusról mint stílusról, mint lelkipásztori szemléletmódról május közepén Budapesten. A főelőadó Kató házaspárral, valamint Marton Zsolt váci megyéspüspökkel, az MKPK családreferensével beszélgetett a Magyar Kurír munkatársa.
Június 8-án Vácon az egyházmegye akolitusai rekollekcióra, diakónusai családi napra kaptak meghívást Marton Zsolt megyéspüspöktől. A lelki tanítást, tájékoztatót, tanúságtételt és kiscsoportos beszélgetéseket is tartalmazó akolitusok és feleségeik számára szervezett program a késő délelőtti szentmisében és fórumban ért össze a diakónus családi nappal. Talán a közelgő foci EB is adta az ötletet, hogy a nap végén az akolitusok és diakónusok csapata a focipályán mérkőzzön meg egymással.
2024. május 28-án délután Nézsán a helytörténet iránt érdeklődők Jusztin Péter, a Váci Püspöki és Káptalani Levéltár levéltárosának előadását hallgathatták meg "A nézsai szentkultusz, szenttisztelet" címmel. Susánszky Mátyás helytörténeti blogíró, aktivista beszámolóját olvashatják.
A Váci Egyházmegye hívja azokat a nagykorú férfiakat, akik egyházi szolgálatot szeretnének vállalni lektorként és akolitusként. Számos feladatkörben segíthetik az egyház életét: imacsoportokat, családos csoportokat vezethetnek, betegeket látogatnak és elsőpéntekenként elvihetik hozzájuk az Eucharisztiát. A jelentkezők kétéves képzésen vesznek részt, amelyben első év végén lektorrá, második év végén akolitussá avathatják őket.
Június 1-jén Somoskőújfalun rendezték meg a 26. Gyermek Néptáncversenyt a Petőfi Sándor Művelődési Házban. A versenybe bekapcsolódtak a Váci Egyházmegye Ceferino Ház és Boldog Ceferino Napközbeni Gyermekfelügyelet Hálózat gyermekei is Kálóról, Dejtárról és Szátokról. A három faluból 20 gyermek közösen Amare Shave (A mi gyerekeink) Táncegyüttes néven nagy lelkesedéssel készültek az alkalomra.
Virág Éva beszámolóját szerkesztve közüljük.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. június 12. szerda

Villő

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus a hegyi beszédben ezt mondta tanítványainak: Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy megszüntessem a törvényt vagy a prófétákat. Nem megszüntetni jöttem, hanem tökéletessé tenni. Bizony, mondom nektek, amíg az ég...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.