Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISEGYHÁZMEGYEI TVALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRTÉRKÉPKAPCSOLAT

Utoljára frissítve: 2017.08.22
1 / 5
1. A Váci Egyházmegyében hét ifjúsági régió működik, melyek a plébániai, katolikus közösségekkel együtt szeretnék gazdagabbá tenni az egyházmegye ifjúsági életét. Katolikus keresztény hitük közös megélése mellett kiemelt figyelmet fordítanak a gyerekek és a fiatalok hitéleti, erkölcsi nevelésére is. A közösségek legnagyobb programjai a nyári táborok, ezek közül most az Ipolymenti Nagyboldogasszony Közösséghez látogattunk el Nógrádmegyerre. A tábor idei témája Mária, "Boldog, aki hitt".
2. Idén, a huszonötödik Váci Világi Vigalom keretében egyházzenei áhítatot adott a Váci Székesegyház Szent Cecília Kórusa a székesegyházban. Közreműködött a Köln melletti Lewerkusen város Szent István Ifjúsági Kórusa és Cento Corde Zenekara, valamint dr. Bednarik Anasztázia orgonaművész. Vezényelt Christian Röske és Varga László a váci székesegyház karnagya.

bővebben »
2017. augusztus 16.
Kategória: Hírek / általános
Az új-hatvani neobarokk római katolikus templom, melyet 1929. augusztus 20-án, Szent István király tiszteletére szenteltek fel, augusztus 13-án zsúfolásig megtelt. Ezen a napon tartotta a templom plébánosa Bokros Levente atya utolsó szentmiséjét a településen és búcsúzott el híveitől. Bemutatta utódját Farkas László atyát és kérte a híveket, hogy fogadják be az új plébánost. Nem búcsúmise a mai, hanem hálaadás az elmúlt három évért – ezzel a szavakkal indította a vasárnapi szentmisét Farkas László, az új plébános.

bővebben »
2017. augusztus 10-én 17 órakor a pásztói plébánia templomban Dr. Varga Lajos váci segédpüspök a kerület papságával együtt Szent Lőrinc napi búcsúi ünnepi szentmisét celebrált.

bővebben »
2017. augusztus 21.
Kategória: Hírek / általános
Szomorú szívvel, fájdalommal de Isten akaratában megnyugodva értesítjük mindazokat, akik szerették Laci atyát, hogy 2017. augusztus 18-án visszaadta lelkét a Teremtőnek.
Kapás László tiszteletbeli kanonok, volt Zebegényi plébános temetése augusztus 25-én pénteken 16 órakor lesz Zebegényben.

bővebben »
2017. augusztus 22.
Kategória: Hírek / általános
A VÁCI SZÉKESEGYHÁZ FELSZENTELÉSÉNEK ÉVFORDULÓJA

Kétszáznegyvenöt évvel ezelőtt szentelte fel Migazzi Kristóf bécsi érsek, bíboros, püspök - akinek ez év szeptemberében szobrot is állítanak a váciak a püspöki palota előtt - a székesegyházat vagy, ahogy a váciak nevezik a Nagytemplomot, a Mennybe felvett Boldogságos Szűz Mária és Szent Mihály arkangyal tiszteletére 1772-ben.

bővebben »
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2017. augusztus 22. kedd

Menyhért és Mirjam

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

A gazdag ifjú távozása után Jézus így szólt tanítványaihoz: „Bizony, mondom nektek: A gazdag nehezen jut be a mennyek országába. Újra mondom nektek: Könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint a gazdagnak bejutnia Isten...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók.

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.