Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

PAPI KÖZÖSSÉGI REKREÁCIÓ
2023. június 7.
vissza »

Április 6-án a Váci Egyházmegye 180 hitoktatója gyűlt össze a tavaszi szakmai nap keretében a PüspökVác Rendezvényközpontban. Az évente két alkalommal megrendezett program célja egyrészt a továbbképzés, másrészt a közösségépítés és a közérdekű információk megosztása. A legutóbbi szakmai nap fő programpontja Tokodi László domonkos szerzetes és M. dr. Dulácska Csilla mentálhigiénés szakember előadása volt, melynek során a pornográfia gyermekekre gyakorolt hatásáról beszéltek, és arról, mit tud tenni egy hitoktató a fiatalok egészséges szexualitásra való nevelésének érdekében.
Varga László 40 éves papi jubileuma alkalmából a Magyar Kurír által készített interjú második részét közöljük. László atya váci egyházmegyés pap, egyházzenész, zeneszerző huszonöt éve az Országos Magyar Cecília Egyesület (OMCE) igazgatója, és húsz éve dolgozik a Magyar Katolikus Rádiónál.
Börzsönyalja EgyházközségekA Váci Egyházmegye a közeljövőben ünnepli ezeréves fennállását, ennek megünneplésére Marton Zsolt megyéspüspök hároméves lelki készületet kezdeményezett az egyházmegye közösségei számára. A hívek hitüket, istenkapcsolatukat és közösségük missziós küldetését mélyíthetik el. Ehhez az egyházmegye öt tematikus előadást és ezekhez kapcsolódó tanúságtételeket kínál, amelyet a plébániai közösségek együtt dolgozhatnak fel. 2023. szeptember óta körülbelül hatvan településen indult el ez a folyamat. A legutóbbi találkozókról szól az alábbi beszámoló.
Több mint 30 százalékkal emelkedett meg idén a tanító szakra első helyen jelentkezők száma, de óvodapedagógusnak, valamint csecsemő- és kisgyermeknevelőnek is többen készülnek, mint a korábbi években. Gloviczki Zoltán, a pedagógusokat és segítő szakembereket képző Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektora úgy véli, az emelkedő jelentkezési számok mögött többek között az áll, hogy a kisebb gyerekekkel foglalkozó pedagógusok munkája ma is világos értéket képvisel. Az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán is tovább emelkedett a tanító szakra készülők száma.
Múlt év karácsonyára lényegében elkészült az a nagyszabású munka „Püspöklexikon 1804–1918” címmel, amelyhez a Váci Püspöki és Káptalani Levéltár dolgozói is segítséget nyújtottak. A közeljövőben megjelenő magyar kötet a történelmi Magyarország egyházmegyéinek XIX-XX. századi egyháztörténetéhez nyújt fontos adalékot, az egyes egyházmegyék korabeli rövid történetét és a püspökök életrajzát dolgozza fel.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 16. kedd

Csongor

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben, amikor Jézus az örök élet kenyeréről beszélt, így szóltak hozzá a tömegből: „Hadd lássuk, milyen csodát művelsz, hogy higgyünk neked! Mit tudsz tenni? Atyáink mannát ettek a pusztában, amint az...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.