Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

PONT NEKED
2022. május 29.
vissza »

Balogh László váci egyházmegyés pap januárban végezte el a Semmelweis Egyetem mentálhigiénés házasság- és család-lelkigondozó szakirányú továbbképzését. Vele beszélgetett a Magyar Kurír munkatársa arról, hogy a két év alatt megszerzett ismeretekkel miként tudja segíteni a hozzá forduló párokat, családokat. Az újabb évfolyam szeptemberben indul, a képzésre április másodikáig lehet jelentkezni.
Március 10-én, vasárnap dr. Varga Lajos váci segédpüspök áldotta meg a nagykeresztúri katolikus templomot, amelynek építkezését a Modern Városok Program keretében fejezték be 2023-ban. A liturgikus eseményről a nool.hu tudósítását adjuk közre.
Március 7-én, csütörtökön új időszaki kiállítás nyílt a Váci Egyházművészeti Gyűjteményben Kortárs megállók: elveszett stációk nyomában címmel. A nagyböjti és húsvéti tematikájú tárlat apropóját egy táborfalvi keresztút elveszett stációi adták, amelyeket a Váci Piarista Gimnázium 11. évfolyamos diákjai alkottak újra. A megnyitón beszédet mondott Koncz Kinga, a Váci Egyházművészeti Gyűjtemény igazgatója, de az alkotásokat készítő diákok is jelen voltak felkészítő tanárukkal, Győrffy-Kovács Adriennel együtt.
Ferenc pápa január közepén megnyitotta az imádság évét és kérte a híveket, hogy 2024-et az imádságnak szenteljék. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórházban szerettek volna eleget tenni a pápa kérésének, így egy egész munkanapot végig imádkoztak a kórház falain belül. Bálint Brigitta és Szabóné Szekeres Ildikó klinikai lelkigondozók beszámolója olvasható.
„Szokták mondani: a zseninek nincs szüksége segítőkre. Én nem vagyok az, nekem szükségem van rájuk” – vallja Palánki Ferenc, aki idén három évfordulót ünnepel: március 11-én tölti be hatvanadik életévét; június 18-án lesz 30 éve, hogy pappá, február 26-án volt 13 éve, hogy püspökké szentelték.

A korábban váci egyházmegyés főpásztorral Kandert-Mikula Szilvia, a dehir.hu munkatársa készített interjút.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. március 19. kedd

Bánk és József

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Dávid utódai közül Jákobtól született József, aki jegyese volt Máriának, Jézus Krisztus szülőanyjának. Jézus Krisztus születése pedig így történt: Anyja, Mária jegyese volt Józsefnek. Mielőtt azonban...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.