Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

A VÁCI KOLPING CSALÁD ZARÁNDOKLATAI
2022. április 14.
Csatolt dokumentumok:
Kolping zarándoklat 2022 netre.pdf

A PDF dokumentumok megjelenítéséhez töltse le az ingyenes Adobe Readert az Adobe honlapjáról!

vissza »

2022. május 29.
Az első Ifjúsági Világtalálkozót II. János Pál Pápa hirdette meg 1984-ben. Azóta egyházmegyénként minden évben, világegyházi viszonylatban pedig háromévente kerül megrendezésre az esemény.
Ferenc Pápa 2021-ben Virágvasárnapról áthelyezte az Ifjúsági Világnapot Krisztus Király vasárnapjára, s egyúttal felhívást intézett minden egyházmegyéhez, hogy szervezzék meg saját ifjúsági világnapjukat ebben az időben.
2022. május 15-én, vasárnap délelőtt a Szolnok-Vár, Magyarok Nagyasszonya plébániatemplomban a keresztény nagykorúság szentségében részesítette az erre felkészült híveket Marton Zsolt váci megyéspüspök. Ekkor került sor a Vártemplom főpásztor által történt ünnepélyes megáldására is.
Május 14-e egyike volt azoknak a ritka napoknak, amikor a szeretetszolgálatot végző emberek részesültek akkora adományban, amit csak képes befogadni a szív. A Váci Egyházmegyei Karitász lelki napot és baráti találkozót tartott önkéntes munkatársai számára, a Váci Piarista Kilátóban.
Május 15-én Ferenc pápa tíz új szentet avatott. Az oltárra emeltek között volt Charles de Foucauld francia szerzetespap is. Az ünnepi szentmisére Rómába érkezett Urr Zsolt Ipoly monori plébános egy tizenöt fős zarándokcsoporttal. A plébániához tartozik Vasad filia is, ahol Charles de Foucauld egyetlen magyarországi emlékhelye található. Urr Zsolt Ipolyt a szenttéavatási liturgia után  a Magyar Kurír munkatársa kérdezte. 
Pintér Balázs érettségi után egyből a papi hivatás mellett döntött; 19 évesen jelenleg ő a Váci Egyházmegye legfiatalabb kispapja. Tavaly szeptemberben kezdte meg tanulmányait a kismarosi előkészítő szeminárium nulladik évfolyamán. A szeminaristáknak a Kafarnaum-ház ad otthont, mely a kismarosi ciszterci nővérek monostorának területén található. Balázst a szemináriumban eltöltött nyolc hónapjáról és személyes meghívástörténetéről kérdeztük.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2022. május 21. szombat

Konstantin

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Búcsúbeszédében Jézus így szólt övéihez: „Ha a világ gyűlöl titeket, tudjátok meg: engem előbb gyűlölt. Ha a világból volnátok, szeretne titeket a világ, mint övéit. De ti nem vagytok a világból, mert...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.