Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

JÁRVÁNYÜGYI RENDELKEZÉSEK A VÁCI EGYHÁZMEGYÉBEN
2020. november 10.
vissza »

2020. december 1.
ONLINE INTERAKTÍV KALENDÁRIUMOT KÉSZÍTETTEK A VÁCI EGYHÁZMEGYE HITOKTATÓI
2020. november 30.
A "  Karácsonyi csoda a szívünkben  él"  címmel, több mint 10 éve minden adventi időszakban adománygyűjtést szervez a Kosdi Szent Erzsébet Karitász Csoport. December 12-ig fogadják és gyűjtik a rászorulók számára felajánlott élelmiszeradományokat, könyveket és gyermekjátékokat a katolikus templom sekrestyéjében.
FORDULT A KOCKA - BALOGH LÁSZLÓ ATYA ADVENTI ÉLMÉNYE

Advent első vasárnapja lesz, ez a nap az egyházi év kezdetét is jelenti. A Szent András ünnepéhez legközelebb eső vasárnaptól - idén november 29-től - Jézus Krisztus születésének napjáig, december 25-ig mi keresztények a Karácsonyra készülünk. A szó a latin ”adventus Domini”, az Úr eljövetele kifejezésből származik, mégpedig kettős értelemben: Jézus Krisztus megszületése Betlehemben és második eljövetele az idők végezetével. A négy adventi vasárnap az Úr négy eljövetelét is szimbolizálja először a megtestesülésben, másodszor a kegyelemben, harmadszor a halálunkban, negyedszer az ítéletkor, amelyre készülnünk kell.
Ismét a váci Piarista Kilátó Központban szervezték meg az egyházmegyés papok és a diakónusok számára a rekollekciót. 2020. november 24-én, az elsőhöz hasonló keretek között, online formában kapcsolódtak az atyák az online térhez, hallgatták meg az előadásokat, melyekre reflektálhattak és feltehették kérdéseiket is az elhangzottakkal kapcsolatosan.
November elején több magyarországi plébánián ültettek rózsát. A csodálatos kezdeményezés az Agrárminisztériumnak köszönhető, mivel az intézmény háromezer nemesített rózsatövet ajánlott fel a Magyar Katolikus Egyháznak a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében. Az országos akció keretében a Tápiósülyi Plébánia kertje is részesült a virágajándékban.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2020. december 2. szerda

Melinda és Vivien

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben Jézus a Galileai-tengerhez érkezett. Fölment egy hegyre, és leült. Nagy sokaság jött hozzá. Hoztak magukkal sántákat, bénákat, vakokat, némákat meg sok más beteget, és lába elé tették őket....

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.