Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISAKOLITUSALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

JÓ PÁSZTOR VASÁRNAPJA - SZENTMISE A VÁCI PÜSPÖKI PALOTÁBAN
2020. május 6.
vissza »

Hungarikummá nyilvánította csütörtöki ülésén a csíksomlyói pünkösdi búcsút és kegyhelyet a Hungarikum Bizottság, elismerve annak egyedi, vallásos és közösségépítő jellegét. Ez méltó elismerése a székelység több száz éves hagyományának, az egész Kárpát-medencei magyarság közös szellemi értékének.
A Püspöki Gazdapiac heti rendszerességgel, csütörtök délutánonként várja vásárlóit a püspöki palota oldalában a Székesegyházzal szemben.
Majdnem három hónapos szünet után Ferenc pápa ismét a Szent Péter bazilikában mutatott be szentmisét Szent II. János Pál pápa síroltára fölött, születésének centenáriuma alkalmából. A szent pápa mindenekelőtt az „Atyaisten irgalomban gazdag lényét” tette meg a keresztény hit kiindulópontjának, aki elküldte hozzánk saját egyszülött Fiát, mint az „ember egyedüli Megváltóját”.
Május 15-én, pénteken a lengyel katolikus püspöki konferencia közzétette XVI. Benedek nyugalmazott pápának a lengyel egyházhoz intézett levelét, melyet közvetlen Elődje születésének a centenáriumára küldött.
Marton Zsolt váci megyéspüspök május tizedikei videó üzenetében, mint a papnevelésért felelős országos referenspüspök minden kispaphoz szólt bátorító szavaival.

Elmondta, hogy az országban minden szeminárium a vészhelyzetet jól kezelve döntött az ifjak hollétéről (szemináriumi, vagy otthoni tartózkodásukról), az oktatást pedig online módon oldották meg az intézmények rektorai.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2020. május 25. hétfő

Orbán

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Amikor az utolsó vacsorán Jézus elmondta búcsúbeszédét, tanítványai megjegyezték: „Most nyíltan beszélsz, nem hasonlatokban. Most elismerjük, hogy mindent tudsz, és nincs szükség rá, hogy valaki is kérdezzen. Ezért...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.