Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISEGYHÁZMEGYEI TVALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

A KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLAT X. SZAKMAI NAPJA
2018. szeptember 4.
vissza »

A Dunakanyar művészfaluja, Zebegény szakrális népi emlékhelyeinek sora egy újabb épülettel bővült. A Malomhegyen magánadományból épült fel egy kis kápolna, melyet a Fogolykiváltó Boldogasszony tiszteletére, és a keresztény hitük miatt üldözött hívek emlékére szentelt fel Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök és Dr. Sztankó Attila helyi plébános szeptember 24-én.
2018. szeptember 25.
„Szeretet áradjon köztünk, szeretet gyúljon bennünk, szeretet töltsön el minket, add ezt nekünk Urunk!”

A hetedik Országos Ultreya-t a Váci Egyházmegye cursillósai szervezték, amelynek a váci székesegyház adott otthont 2018. szeptember 22-én. A templom padsorai megteltek az ország különböző szegleteiből érkezett vendégekkel, hogy közösen dicsőítsék Istent és együtt töltekezzenek a majd egész napot átívelő programokon.
A Nógrád megyei Piliny egyházközségben immár ötödik alkalommal rendezték meg az Ars Sacra Fesztiválhoz kapcsolódóan a Nyitott Templomok Éjszakáját. A közösségi programok lebonyolítása érdekében összefogott az egyházi és a világi vezetés, valamint az egyházközség sok családja.
2018. szeptember 24.
Szeptember 22. szombaton a Püspöki Palota dísztermében a PALOTAKONCERT keretében Bolero címmel Megyesi Schwartz Lúcia dalestje került megrendezésre.
Zongorán közreműködött: Bizják Dóra
Műsoron: De Falla, Viardot és Rossini művek voltak.

Fotó: Horlik Zoltán
„Ahonnan a halál származott onnan fakadt az élet.”

A Nógrád megyei Patvarc község Szent Kereszt temploma 1858-ban épült. A falu központjának meghatározó épülete idén lett 160 éves, ebből az alkalomból mutatott be szentmisét Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök szeptember 15.-én.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2018. szeptember 26. szerda

Jusztina

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus egyszer egy házban tanított, amikor odajöttek anyja és rokonai, de a tömeg miatt nem tudtak bejutni hozzá. Ekkor jelentették neki: „Anyád és rokonaid kint állnak, és látni akarnak.” Ő azonban így válaszolt: „Az...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók.

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.