Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISEGYHÁZMEGYEI TVALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

HETVENÖT ÉVE SZENTELTÉK FEL A CSERHÁTSZENTIVÁNI TEMPLOMOT
2017. szeptember 12.
2017. szeptember 9-én, szombaton 10 órakor együtt ünnepeltük a közelmúltban felújított Kisboldogasszony templomban, a templomszentelés 75. évfordulóját, dr. Beer Miklós, a Váci Egyházmegye püspöke és Urus Attila plébános együtt misézésével.

Megtöltöttük a templomot, vidáman énekeltünk együtt a turai kántorral és meghatódva hallgattuk lánya és menye Ave Maria énekét. Püspök atya közvetlenségét nemcsak a szentmise előtti és utáni beszélgetésekben, hanem a nagyszerű prédikációban is megtapasztalhattuk:

Őrizzük az örökséget, melyet őseiktől kaptunk. Nemcsak a templomot, az épületeket, hanem a hitet, a magyar és vidéki, köz(ös)ségi kultúrát, amely nélkül nincs jövője hazánknak. A most restaurált és megáldásra kerülő nagyszerű oltárkép, közös édesanyánk, Mária példája is erre tanít mindannyiunkat, akár itt, ebben a csodálatos környezetben, vagy távolra kerülve szorgalmasan, becsületesen élünk, s hazajárunk, hogy együtt legyünk.

12 órától az önkormányzati szervezésű Falunap a kultúrháznál (több falu készítette ebéd, motoros bemutató, népzene és tánc, gyermekfoglalkoztatás,...) nagyon sikeres és látogatott volt. A jövő évi Világtalálkozó Évkönyve számos képpel és ismertetővel fogja ismertetni.

Öröm volt, hogy az ünneplés részeként számosan megtekintették a közülünk való Bakallár József csodálatos (állandó) festménykiállítását a Plébánián.
Őrizzük és adjuk tovább örökségünket, lelki, szellemi és tárgyi értékeinket! Isten áldjon mindnyájunkat!

Forrás: http://www.cserhatszentivan.com/emlekszel/imainkbol/

Váci Egyházmegye

vissza »
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2017. szeptember 25. hétfő

Eufrozina és Kende

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus egyszer így beszélt tanítványaihoz: Ha valaki lámpát gyújt, nem takarja le, vagy nem rejti az ágy alá. Inkább felteszi a tartójára, hogy aki belép a házba, világosságot találjon. Semmi sincs elrejtve, ami...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók.

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.