Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISEGYHÁZMEGYEI TVALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

TANÉVNYITÓ AZ ÚJ-HATVANI SZENT ISTVÁN TEMPLOMBAN
2017. szeptember 1.
„Engedjétek hozzám jönni a gyermekeket…” (Márk 10: 14-15)

Augusztus utolsó vasárnapján az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola több mint kétszáz diákja és szüleik vettek részt a tanévnyitó szentmisén – immár hagyományosan - az Új-hatvani Szent István templomban.

 

Köszöntőt mondott Ráczné Sisa Ágnes igazgató asszony, aki a közösség erejéről beszélt, kihangsúlyozva, hogy az iskolában egy rendkívül összetartó csapat van, ott mindig és mindenben számíthatnak egymásra a tanárok, diákok egyaránt.

Kondek Zsolt, körzet önkormányzati képviselő a város polgármesterének Horváth Richárdnak az üdvözlő szavait tolmácsolva ajándékokat adott át az elsősöknek.

Az évnyitó beszédeket követően szentmisét mutatott be Farkas László plébános. Homíliája a gyerekeknek szólt: „Mindig arra kell törekednetek, hogy megfelelően elvégezzétek a feladataitokat, és soha nem szabad követelőzni”. Az iskolai hangulatot idézve, kérdéseket tett fel az elsősöknek a felolvasott evangéliumi részből, és a helyesen válaszolókat jutalom édességben részesítette. László atya még egy bábfigurával is kedveskedett a gyerekeknek.

A liturgia kertében került sor a diákok iskolatáskáik megszentelésére is.

Forrás és fotó: H. Szabó Sándor

vissza »
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2017. szeptember 25. hétfő

Eufrozina és Kende

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus egyszer így beszélt tanítványaihoz: Ha valaki lámpát gyújt, nem takarja le, vagy nem rejti az ágy alá. Inkább felteszi a tartójára, hogy aki belép a házba, világosságot találjon. Semmi sincs elrejtve, ami...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók.

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.