Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISEGYHÁZMEGYEI TVALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

1ÚTON ZARÁNDOKNAP – MEGÉRKEZÉS A VÁCI SZÉKESEGYHÁZBA
2017. augusztus 27.
„Szűzanyánk, a te kezedből fogadjuk Isten ajándékát: az emberi életet és az örök életet, valamint a szüntelen áldást, segítséget, békét és csodát.” (Roman Dunylak, Toronto püspöke)

 

2017. augusztus 26-án rendezték meg az 1Úton nemzetközi zarándoknapot, amelyet a Mária Út önkéntesei több mint százötven különböző szakaszon szerveztek meg.

Ezt a zarándoklatot idén a gyermekre várókért ajánlották fel, értük imádkoztak.

Az 1Úton ebben az évben is túlnyúlt hazánk határain: Ausztriában, a Felvidéken, Erdélyben, a Délvidéken és a Muravidéken is megrendezték.

A Vác környéki településekről három csoport indult: Nézsáról, Kóspallagról és Veresegyházáról. Útközben többen csatlakoztak az énekelve imádkozó hívőkhöz. A zarándokcsoportok a váci székesegyházba érkeztek meg, ahol Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök fogadta őket, majd hálaadó szentmisén vettek részt.

Beer Miklós a szentmise elején köszöntötte a megérkezetteket és felolvasta a Szentatya üzenetét, majd homíliájában elmondta, hogy az 1Úton zarándoklatnak a lényege, hogy testben és lélekben együtt legyenek a közös célért imádkozók. Arra buzdította a jelenlévő híveket, hogy Krisztust a Szűzanya szemével szemléljék és legyen példa előttük Ő, aki elfogadta az Úristen akaratát. Adjon mindenki hálát az élet csodájáért, tekintsen a szülő a gyermekre, mint az élet nagy ajándékára. Próbálja meg megérteni az Úristen titokzatos akaratát az is, akinek nem születhet gyermeke és fogadja el, még ha nem is értheti meg a pillanat történésében a Mennyei Atya szándékát.

A zarándokok püspöki áldással és szívükben megbékéléssel  térhettek haza közösségeikbe.

Váci Egyházmegye/Bölönyi Gabriella

vissza »
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2017. szeptember 25. hétfő

Eufrozina és Kende

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus egyszer így beszélt tanítványaihoz: Ha valaki lámpát gyújt, nem takarja le, vagy nem rejti az ágy alá. Inkább felteszi a tartójára, hogy aki belép a házba, világosságot találjon. Semmi sincs elrejtve, ami...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók.

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.